Corina Șuteu și-a început cariera drept critic de teatru în România. În 1991, a devenit director al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar în 1995 a devenit director al Mastere Specialisée Européen en Management des entreprises culturalles (Dijon, Franta) și președinte al Forumului rețelelor culturale europene.
În 1998 a fondat asociația ECUMEST. Între 2005 – 2006 a editat cartea „Arts Politics and Change” (ca urmare a programului „Policies for culture”), publicată la Amsterdam, și a lansat la Columbia University volumul „Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe”.
A ocupat funcția de director al Institutului Cultural Român din New York în perioada 2006 – 2012. Corina Șuteu a fost director al ICR New York în perioada în care la conducerea Institutului Cultural Român era Horia Roman Patapievici.
Corina Șuteu a iscat mai multe controverse de-a lungul mandatului de director la ICR New York. Expoziția de street art „Freedom for Lazy People” a artiștilor români IRLO, Omar și Nuclear Fairy, deschisă pentru public între iunie-august 2008, la Galeria Română din New York a dus la faimosul Scandal cu „Poneiul roz”. În expoziție figura un ponei roz cu o zvastică desenată. Expus în expoziție era, de asemenea, un afiș cu David și Moise în ipostaze indecente. Horia Roman Patapievici a explicat ulterior că desenul biblic era o alegorie. Scandalul stârnit de expoziție a dus la o campanie mediatică împotriva lui Horia Roman Patapievici și Corinei Șuteu.
Pe de altă parte, în timpul în care a fost secretar de stat la Cultură, Corina Șuteu s-a ocupat de strategii culturale. S-a implicat, totodată, în proiecte culturale, cel mai recent fiind „București – Capitală europeană a culturii 2021”.
Conform Declarației de Avere și Interese publicată pe site-ul Ministerului Culturii, Corina Șuteu și-a deschis două conturi curente în 2006 la Banc Post, dintre care unul în în valoare de 15. 827 euro și al doilea în valoare de 64,429 lei.
Corina Șuteu a lăsat rubricile pentru „Terenuri, Clădiri, Apartamente, Casă de Locuit, Casă de Vacanță, Autovehicule, Tractoare, Șalupe și Iahturi” necompletate, ceea ce, în limbaj contabil, înseamnă că nu deține nicio proprietate de acest fel.
Corina Șuteu este președinte onorific la Asociația „Film Etc”, unde câștigă 63 587 lei brut (anual). Este salarizată și la Universitatea Națională de Artă Teatrală din București, de unde îi revin 2040 lei brut (anual).
Corina Șuteu a avut si venituri din activități independente – 26.500 euro și 140.445 lei brut, din serviciile de consultanță acordate mai multor instituții din țară și străinatate, dintre care amintim doar „UE”, „ParisVIII”, după notează olograf Corina Șuteu în declarația de avere. Veniturile din activitățile independente ale Corinei Șuteu provin și de la „diverse organizații” (ARCUB, Institutul Goethe, Centrul Cultural Arad).